Bejelentés


MANDALAP Lélekgyógyító mandalák


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
 

Majsay Beatrix vagyok. 2007. óta foglalkozom ezotériával hobbi szinten. 2010. ősze óta készítek mandalákat.

 

Mi is az a mandala?

 

A mandala (szanszkrit: मण्डल, maṇḍala) a kozmosz, illetve különféle istenek hindu, vagy buddhista vallási ábrázolása.

 

Elkészítési folyamata maga is egyfajta meditatív szertartás.

A szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkritból származik. Jelentése: kör, ív, körszelet, korong. Más vélemény szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas a. m. „elme”). Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol ma is, évezredek óta használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz. (Forrás: Wikipédia)

 

Hogy mi is a mandala számomra?

 

A mandala: az egy, az egység, a középpontunk, a lélek. A belső kör, ezt a középpontot jelképezi, ahonnan kinyílunk a nagyvilág felé, majd ismét visszatérünk önmagunkhoz. A mandala közepe az egyént jelképezi, mi magunk vagyunk és a kapcsolatunk önmagunkkal. A környező motívumok, színek a kapcsolatunk másokkal, a minket körbevevő világgal és a szellemvilággal. A mandala jót tesz testünknek, lelkünknek, szellemünknek.

 

Számomra a mandala: a minden, az egység, és ami a legfontosabb, hogy segíthetek vele másokon, hozzájárulhatok az emberek lelki, szellemi fejlődéséhez.

A mandala színei

A színek különböző szimbólumoknak számítanak. Mindegyiknek megvan a maga energetikája és önálló jelentést hordoz. Érzelmekkel telíti a formát. A színeknek rezgéseik vannak, és válaszreakciót váltanak ki az emberi testben, emlékek, gondolatok, érzések jutnak eszünkbe hatásukra. A szemünk érzékeli a színt és beindít egy lelki folyamatot. Minél többször nézzük a mandalánkat, annál jobb hatást érhetünk el. A színek és a formák rögzülnek, bármikor felidézhetőek lesznek. Ezzel segíthetünk az egyensúlyunk megtartásán, megtalálásán.

 

Fontos tudni, hogy ha valaki nem meditál velük, vagy nem hisz a mandalákban, a folyamat akkor is beindul.

 

Munkáimról készült egyik videóimat itt megtekintheted.

 

A másik videót a következő linkre kattintva érheted el:


http://www.youtube.com/watch?v=iVP3nqLzZfE

  


 


 Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!